Fäldth med i frågesporten

Björn Fäldth har tackat ja till deltagande i TIHS lag vid WIS-mästerskapet i idrottskunskap. Arrangörer är Westgotha Idrottshistoriska och inbjudna tävlanden är landskapets 16 lokalföreningar. 

Premiäromgången av tävlingen 2018-19 vanns av Tidaholm. Första tävlingsvändan 2019-20 avgörs senast 15 december, kvartsfinalerna någon gång mellan 1 januari och 15 februari. Semifinaler och Final avgörs sedan i samband med WIS årsmöte 

TIHS lag består av Thomas Sallander, Bengt-Arne Bohm och Björn Fäldt. Tycker du att formatet verkar lockande får du gärna anmäla dig som reserv på adress allan@johanssonsforlag.se

Frågesportare efterlyses 


Kvitt eller Dubbelt. Klassisk TV-frågesport.

Westgotha idrottshistoriska sällskap arrangerar i år för andra gången en frågesport i idrottskunskap. Förra året avstod vi i TIHS men i år är vi nära att få ihop ett slagkraftigt tremannalag.

Bengt-Arne Bohm och Thomas Sallander har anmält sitt intresse och allt som krävs nu är en tredje lagmedlem. Det gör inget om du råkar ha stora kunskapsluckor inom sportområdet. Bohm – Sallander vet nämligen nästan allt.

Tävlingen sker i utslagsform och startar i november.

Hör av dig till Allan Johansson via telefon 070-673 19 51 eller mail allan@johanssonsforlag.se om du är intresserad, eller om du har några frågor. Vi behöver alltså en tredjeman och gärna en eller ett par reserver. Senaste anmälningsdag är fredagen den 18 oktober så hör av dig så snart som möjligt.

Uddevallaidrott inleder hösten

Ett välfriserat pojklag poserar stolt i Uddevalla IS dräkter någon gång på 50-talet.

Fotbollsdomaren, Uddevallakännaren och författaren P-O Andréasson blir först ut av höstens föreläsare för Trollhättans idrottshistoriker.

Den 23 september klockan 18.00 står P-O på Cliosalens scen i Folkets Hus för att visa bilder och berätta om sina två böcker om idrotten i Uddevalla. Inte minst då om VM-matchen på Rimnersvallen 1958 då blivande världsmästarna Brasilien besegrade Österrike med 2-0. Naturligtvis kommer han också in på den rivalitet som alltid funnits mellan de jämnstora grannstäderna Uddevalla och Trollhättan. 

Som ung var P-O aktiv som handbollspelare i Uddevalla HK, och fotbollspelare i IFK Uddevalla. Mest känd är han antagligen ändå för sina år som fotbollsdomare. Mellan åren 1981 och 2010 dömde han över 1700 matcher.

Civilt arbetade P-O som lärare. Idag är han pensionär och alltså även föreläsare inom sitt favoritämne: Idrotten i Uddevalla.

Höstens program i sin helhet:

23 september 18.00: PO Andreasson om idrotten i Uddevalla.

21 oktober 18.00: Torbjörn Nilsson om sin karriär.

25 november 18.00: Marita Skogum om orienteringsframgångar och Mästarnas Mästare.

Marita berättar om nattdueller

Marita Skogum kommer till Clio-salen i Folkets Hus den 25 november.

Marita Skogum, 58-årig före detta stjärnorienterare med en hedrande fjärdeplacering i årets Mästarnas Mästare-upplaga, gästar TIHS och Folkets Hus den 25 november.

Under karriären som elitorienterare vann Marita sammanlagt tio VM-medaljer, varav sex av ädlaste valör. På elitnivå tävlade hon under drygt tio år, 1983 till 1993. Därefter var hon även förbundskapten för orienterarna, både för damer och herrar. Två gånger – 1989 och 1993 – fick hon utmärkelsen Årets idrottskvinna i Sverige.

Som om inte detta skulle räcka så har Marita även ett SM-brons i basket!

Vid föredraget i Trollhättan kommer Marita att berätta allt om i sin karriär, och naturligtvis även hur det känns att ha slagit ut både Tommy Salo och Mikaela Laurén i Mästarnas Mästares nattduell.

Torbjörn kommer i oktober

Torbjörn Nilsson tillsammans med tränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson år 1982. Ett succéartat år för båda. IFK Göteborg vann UEFA-cupen med Svennis som tränare och Torbjörn fick Guldbollen.

Torbjörn Nilsson, fotbollspelare med ikonstatus bland IFK Göteborgsupporters, gästar TIHS den 21 oktober.

Få spelare har uppnått en sådan stjärnstatus på hemmaplan som just Torbjörn Nilsson. Han var tongivande i det IFK-lag som vann UEFA-cupen 1982 och han var också med i Europacup-finalen (det är föregångaren till Champions league) mot FC Barcelona 1986. På den tiden spelades finalen enligt hemma/borta-modell och IFK vann första matchen hemma med 3-0, efter två mål av Torbjörn. I returen vann dock Barcelona med 3-0 och sedan föll IFK i straffsparksavgörandet.

Torbjörn var även utlandsproffs i två omgångar. I PSV Eindhoven 1976-77 och i FC Kaiserslautern 1982 – 84. Han gjorde 28 landskamper och fortsatte efter avslutad karriär som tränare, bland annat för Örgryte IS, IK Oddevold och Kopparbergs/Göteborgs FC.

 

Inbjudan till WIS medlemsresa

 
   

25 SEPTEMBER

Avresa från Västergötland med påstigning för samtliga sällskap/föreningar inom WIS på uppsamlingsställen efter vägen !

När vi kommer fram till Växjö (ett mer definitivt program kommer senare på WIS hemsida)

Lunch

Besöka Arenastaden ev överraskning

Middag och logi på Scandic Hotel

föredag om “Idrottsplatser i Sverige” (Mats Tallkvist)

26 SEPTEMBER

Frukost på hotellet

Sveriges största samling av klubbnålar” (Lars Claar)

Vidare färd till Mullsjö 

Lunch på Hotel Björkhaga

Bo Carlsson, orienterare från Mullsjö, kåserar och läser lite dikter på västgötamål

Besök på “Trägubbsmuseet”

Därefter startar hemresan och avstigning på samma platser som på utresan.

INGÅR

Bussresa, lunch, middag, föredrag och logi dag 1, samt frukost, föredrag, lunch, kåseri och besök på “Trägubbsmuséet” dag 2:

Logi i dubbelrum 1 650 kronor/deltgare

Logi i enkelrum 1 950 kronor/deltagare

BOKNING (så snart som möjligt –

max antal deltagare 50 st – (först till kvarn)

till Lars-Göran Bengtsson på följande sätt:

Mail: lgb.vanersborg@gmail.com

Mobil: 073 639 71 88, tfn: 0521/158 12 TRÄGUBBSMUSÉT I MULLSJÖ

Adress: Roddaregatan 4C, 462 35 Vänersborg

BETALNING SKER TILL WIS BANKGIRO, 5423 - 6880, SENAST DEN 1 AUGUSTI 2019 !

DEFINITIVT PROGRAM SÄNDS UT TILL DE SOM HAR MAILADRESSER

OCH KOMMER ATT FINNAS PÅ WIS HEMSIDA – www.westgotaihs.se 

 

Protokoll från Årsmötet

Plats: Cliosalen, Folkets Hus, Trollhättan.

Datum: Måndagen den 18 mars 2019.

Tid: 18.00 – 18.45.

1. Årsmötets öppnande och fastställande av röstlängd. Ordförande Gunnel Andersson hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Närvarande medlemmar: 62 st. enligt bifogad deltagarlista.

2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. Till ordförande för årsmötet valdes Hasse Rosendahl och till sekreterare Allan Johansson.

3. Val av två protokollsjusterare att jämte ordförande justera dagens protokoll, vid behov även vara rösträknare. Till justerare valdes Bengt Rosendahl och Bengt Johannesson.

4. Fråga om stadgeenlig kallelse. Enligt föreningens stadgar ska kallelse annonseras senast två veckor före årsmötet. Annonser har varit införda i TTELA 4/3 samt 18/3 och i Trollhättan 7 Dagar 27/2 och 13/3. Vidare har information om mötets tid och plats funnits på www.tihs.se under drygt två månader innan mötet. Årsmötet fann därmed att kallelse skett reglementsenligt.

5. Fastställande av föredragningslista. Mötet fastställde föreslagen föredragningslista efter smärre justeringar.

6. Behandling av styrelsens årsredovisning gällande 2018 års verksamhet och ekonomi. Föreliggande verksamhetsberättelse för 2018 upplästes och godkändes. Kassör Leif Mattsson redovisade ekonomiskt resultat för året. Ett underskott på 3.212 kronor för 2018. Likviditeten är dock fortfarande tillfredsställande, det egna kapitalet uppgick vid årets slut till 37.385:-. Leif Mattson föreslog att årets förlust skulle överföras i ny räkning. Förslaget antogs och den ekonomiska rapporten godkändes.

7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning år 2018. Lars Erik Jersby och Björn Fäldt hade granskat räkenskaperna och funnit att allt skötts i god ordning. Björn Fäldt som förde revisorernas talan föreslog att styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2018.

9. Styrelsens förslag till verksamhetsplan och budget för 2019. Hasse Rosendahl redovisade styrelsens verksamhetsplan för innevarande år. Minst sex öppna föreläsningar, alltså det som är föreningens basverksamhet, kommer att anordnas under året. En ambition i sammanhanget är att ge mer plats åt damidrotten för att på det sättet engagera fler kvinnor i föreningen. Ett annat mål är att vända medlemstappet genom att aktivt arbeta för att få in en yngre generation i TIHS. Leif Mattsson redogjorde för budgetförslag för 2019.

Verksamhetsplan och budget godkändes av årsmötet.

10. Fastställande av årsavgift för 2020. Styrelsen föreslog höjning av medlemsavgiften till 150 kronor för 2020. Mötet godkände förslaget.

11. Val av ordförande. Till ordförande för 1 år valdes Gunnel Andersson.

12. Val av styrelseledamöter och suppleanter. Till styrelseledamöter för 2 år valdes Leif Mattsson, Rolf Birnbach och Allan Johansson. Till styrelsesuppleanter för 1 år valdes Eje Grönquist och Rolf Nilsson. Dessutom gjordes ett fyllnadsval av Dan-Erik Bohm till styrelseledamot i 1 år.

13. Val av revisorer och revisorssuppleanter. Till revisorer för 1 år valdes Lars-Erik Jersby och Björn Fäldt. Till revisorssuppleanter för 1 år valdes Peter Pusa och Per Wennberg.

14. Val av valberedning. Till valberedning valdes C-G Larzon och Thomas Strandlind. En valberedningsplats är vakant. Styrelsen fick i uppdrag av årsmötet att arbeta fram en tredje valberedare under verksamhetsåret 2019.

15. Fastställande av firmatecknare samt teckning av bankgiro. Årsmötet beslutade att ordförande och kassör är firmatecknare var för sig i belopp upp till 3.000 kronor. Belopp däröver tecknar ordförande och kassör gemensamt.

16. Styrelseförslag och motioner. Inga styrelseförslag eller motioner fanns inlämnade för behandling.

17. Övriga ärenden. Inga övriga ärenden fanns att behandla. Gunnel Andersson avtackade avgående styrelseledamoten Thomas Strandlind samt valberedaren Kurt Granlund. Båda fick en blombukett.

18. Avslutning Mötesordförande Hasse Rosendahl avslutade årsmötet. Direkt efter mötet följde ett idrottscafé med Lars Block och Kjell Dalek, båda framgångsrika inom båtracing under 1970-talet.

Trollhättan 18 mars 2019

Allan Johansson, sekreterare.

 

Thomas avtackades vid årsmötet

Gunnel Andersson, omvald ordförande i TIHS, uppvaktade avgående vice ordförande Thomas Strandlind vid årsmötet den 18 mars 2019. I bakgrunden en actionbild från kvällens föreläsares, Lars Block och Kjell Daleks, storhetstid

62 medlemmar hade infunnit sig till årsmötet som klarades av på en dryg halvtimma. Mötet leddes med van hand av Hasse Rosendahl, under flera år själv ordförande i föreningen. Ett par nyval kan rapporteras: Förre storskytten i IFK och TIF, Rolf Nilsson, valdes in som styrelsesuppleant, och nya valberedare blev C-G Larzon och Thomas Strandlind.

Från verksamhetsplanen för 2019 år kan noteras att styrelsen fick i uppdrag att jobba för att vända den negativa medlemsutvecklingen samt att aktivt verka för att få in fler kvinnor i verksamheten, såväl som medlemmar som föreläsare. Vidare höjdes medlemsavgiften till 150 kronor från ohc med 2020.

Nya styrelsen ser ut så här:

Ordförande: Gunnel Andersson.

Vice ordf: Rolf Birnbach

Kassör: Leif Mattsson

Sekreterare: Allan Johansson

Ledamöter: Berit Olsson, Börje Gustavsson, Dan-Erik Bohm, 

Suppleanter: Eje Grönquist, Rolf Nilsson.

Tre idrottscaféer i höst

Höstens tre sammankomster – det som av tradition brukar kallas idrottscaféer – är nu spikade tidsmässigt. Skriv alltså in nedanstående datum i din almanacka. (TIHS-medlemmar som inte längre använder en hederlig gammaldags kalender kan peta lite på mobiltelefonen.)

Här är i alla fall årets återstående möten:

18 mars: Årsmöte. Lars Block och Kjell Dalek om båtracing.

29 april: Stig Hellström om Sjuntorpsidrott.

23 september: Vakant

21 oktober: Vakant

25 november Vakant

Har du förslag på intressant föreläsare får du gärna kontakta någon av oss i styrelsen.

Allan Johansson (sekr)

Stig Hellström om Sjuntorpsidrott

Stig Hellström, välkänd Sjuntorpsprofil, avslutar TIHS vårprogram 2019. Den 29 april kommer Stig bland annat att berätta om de speciella band som kan uppstå mellan en idrottsförening och en framsynt fabrikör i ett litet brukssamhälle. Något som i Sjuntorp innebar att SIF:s fotbollslag i början av 50-talet spelade flera säsonger i landets tredje högsta division. Alltså samma nivå som FCT befinner sig på idag.

Fotbollen var också den huvudsakliga verksamheten inom Sjuntorps IF, men även bordtennis, fri idrott, bandy, skidor, gymnastik, boxning och brottning har funnits på programmet.

Årsmötet närmar sig

Måndagen den 18 mars klockan 18.00 är det dags för TIHS årsmöte. Sedvanliga rapporter och val står på programmet.

En punkt för övriga frågor finns som vanligt med i slutet av mötet. Där går det bra att ställa frågor till styrelsen, och för den delen även att föreslå kommande föreläsare.

Direkt efter mötet är det så dags för årets andra idrottscafé. Då kommer Lars Block och Kjell Dalek och berättar om sina framgångar inom båtracing. Observera att även icke-medlemmar i TIHS är hjärtligt välkomna, men de har av naturliga skäl inte rösträtt vid årsmötet.

Ett tidningsurklipp från Lidingöloppet - ja det som utspelade sig på vattnet alltså - där Lars Block segrade. En kvalificerad gissning är att gasten bakom föraren är Kjell Dalek. Vill du veta säkert är du välkommen till Cliosalen i Folkets Hus den 18 mars.

Fel tid i annons

Tyvärr har tidpunkten för idrottscafét den 26/11 blivit fel i Trollhättan 7 Dagars annons. Mötet börjar klockan 18.00 och inget annat. Misstaget har gjorts av mig och inte av tidningen.

Allan Johansson (sekr.)

Dåtid, nutid och framtid

Älvhögsborgs vd Håkan Engström kommer att ersätta LO Mattsson vid TIHS idrottscafé den 26 november. Håkan har då med sig ett antal bilder från 50 år i Borgen, och som rubriken avslöjar kommer Håkan även att berätta hur det går med den omfattande nybyggnation som pågår just nu, liksom om framtiden för Älvhögsborg.

Håkan har också själv varit framgångsrik spelare och tränare inom såväl ishockey som bandy. En och annan hågkomst från den egna karriären delar han säkert med sig av. 18.00 måndagen den 26 november i Clio-salen, Folkets Hus är det som gäller. Som vanligt är det fri entré för alla, även icke-medlemmar.

Kursändring i november

Enligt beslut vid senaste styrelsemötet har TIHS dragit sig ur frågesporten som anordnas av Westgöta idrottshistoriska. En av anledningarna var att intresset för deltagande var för dåligt. Styrelsen lyckades bara hitta en villig tävlande och det räckte inte för att fylla ett tremannalag.

Vi har också fått återbud från LO Mattsson som var inbokad som gäst den 26 november. Men idrottscaféet den 26/11 ligger fast. Så snart vi fått klart med ersättare meddelas detta på denna plats.

Vill du vara med i vårt frågesportslag?

Westgöta idrottshistoriska sällskap anordnar under vintern en frågesport mellan landskapets lokala idrottshistoriska sällskap. Tävlingen kommer att ske i cupform där de anmälda lagen till att börja med lottas geografiskt, vilket innebär att vårt lag med stor sannolikhet kommer att möta Vänersborgs IHS i första omgången.

Vid vårt eget senaste idrottscafé den 24 september var det i alla fall, som det heter, mötets mening att TIHS skall deltaga i tävlingen. Hur laguttagningen kommer att gå till är ännu inte fastställt, men har du lust att vara med som TIHS representant så hör du av dig till någon av oss i styrelsen. Och kom ihåg att varje lag består av tre deltagare, så det är inte nödvändigt att just du kan precis allt som utspelat sig i landskapet sedan slutet av 1800-talet.

Det viktigaste är trots allt att delta!

Skara-Bert och Båtracing

Efter Badmintontemat den 24 september följer ytterligare två idrottscaféer under hösten. Även programmet för våren 2019 är klart, i alla fall till två tredjedelar. Så här ser det ut:

22/10 2018: Conny Evensson, Ishockey. (En av Sveriges mest meriterade hockeycoacher.)

26/11 2018: Håkan Engström, vd Älvhögsborg. (Dåtid, nutid och framtid. Håkan visar bilder och berättar om Borgens 50-åriga historia. Och om framtiden.)

11/2 2019: Bert Karlsson, affärsman. (Kan det mesta om allt, inklusive sport.)

18/3 2019: Årsmöte samt idrottscafé med Lars Block och Kjell Dalek, båtsport.

29/4 2019: Föreläsare ej bokad. (Kontakta gärna någon i styrelsen med förslag)

Ändrad laguppställning

Vid kommande idrottscafé den 24 september har dessvärre Jens Olsson gett sig iväg på resa till USA. Därmed blir det svårt för honom att deltaga. Jens ersätts emellertid av en av dagens elitspelare i Trollhättans Badmintonförening, nämligen Ludvig Petré Olsson. Korrekt laguppställning i Cliosalen, Folkets hus den 24 september blir alltså Jesper Olsson och Ludvig Petré Olsson.

Välkomna.

Fler valberedare behövs

TIHS styrelse höll höstens första möte måndagen den 20 augusti.

Caféprogrammet för hösten 2018 är bokat sedan en tid tillbaka. 24 september kommer bröderna Jens och Jesper Olsson och berättar om TBF:s elitsatsning. 22 oktober är det dags för förre förbundskaptenen i hockey Conny Evenson. Säsongen avslutas 26 november med fotbollstränaren LO Mattson med förflutet såväl i Ljungskile SK som FC Trollhättan. 

Ett par föreläsare för 2019 är också uppbokade redan nu. Mer info om dem kommer snart. Hör gärna av er till någon av oss i styrelsen om ni har idéer om spännande föreläsare i framtiden. Samma sak gäller om ni har förslag på någon som kan hjälpa Kurt Granlund i TIHS valberedning. Kanske du till och med kan tänka dig att ställa upp själv? Om inte annat kan du ju på det viset föreslå dig själv som styrelseledamot vid kommande årsmöte. Då får du verkligen se hur roligt vi har det! 

Allan Johansson (sekreterare)

Badmintonbröder inleder hösten

Bröderna Jens och Jesper Olsson, båda elitspelare i badminton när det begav sig, blir huvudpersoner vid hösten första idrottscafé. Jens Olsson är född 1964 och deltog vid såväl OS i Barcelona 1992 som i Atlanta 1996. Jesper Olsson är född 1969. Han vann bland annat SM i Mixed dubbel ihop med Catrine Bengtsson 1991.

24 september kommer bröderna Olsson till Cliosalen i Folkets hus. Som vanligt är det fri entré som gäller.

Fotografering och arkivering

TIHS styrelse höll ordinarie styrelsemöte fredagen den 27 april.

Mötet inleddes i fotograf Dan Almqvists ateljé där styrelsemedlemmarna förevigades med tanke på just denna hemsida. Resultatet dyker upp under fliken Styrelse inom kort. I övrigt kan nämnas att det av årsmötet tilldelade uppdraget att hitta en ny valberedning till viss del utförts. Kurt Granlund har accepterat att sitta kvar ytterligare ett år. Fler namn bearbetas.

Föreläsare till höstens första idrottscafé den 24 september är fortfarande inte löst, men en priolista med åtta intressanta namn bearbetas samtidigt som du läser detta. Så fort vi får ett positivt svar meddelar vi på denna plats.

Vidare beslutades att TIHS söker medlemskap i Trollhättans Arkivförening, vilket innebär att föreningens arkivmaterial i fortsättningen kommer att finnas i Trollhättans föreningsarkiv på Innovatum.

Allan Johansson

Gunnels första ordinarie möte

Måndagen den 9 april hade TIHS ordinarie styrelsemöte.

Förutom nyvalda ordföranden Gunnel Andersson fanns ytterligare en ny deltagare, nämligen Dan-Erik Bohm. Gunnel har en idrottsbakgrund inom handboll och friidrott och Dan-Erik har varit aktiv respektive ledare inom TIF, TFK och FCT på fotbollssidan och i IFK och THC på ishockeysidan. Dessutom har han jobbat många år inom fritidssektorn i Trollhättans stad.

Vid själva mötet avhandlades 14 punkter, mest tid ägnades åt kommande idrottscaféer. Måndagen den 16 april kommer representanter för Skoftebyns IF och berättar i första hand om damsatsning och futsal-verksamhet.

I oktober och november kommer som tidigare nämnts Conny Evensson (hockey) och LO Mattsson (fotboll). Enda vakanta datumet för 2018 är nu den 24 september, men två eller rättare sagt tre, heta kandidater finns. En världskänd västgötsk cyklist och två likaledes globalt berömda dalsländska badmintonbröder. Enligt oddsen hos de stora spelbolagen lutar det åt cyklisten. I alla fall just nu.

Allan Johansson (sekreterare)

LO avslutar 2018

Fotbollstränaren LO Mattsson är gäst vid TIHS avslutande idrottscafé 2018 den 26 november.

LO Mattsson, tillbaka i Ljungskile SK, berättar om sin karriär som fotbollstränare i november.

Lars-Olof Mattsson blev rikskänd när han förde upp Ljungskile SK till allsvenska hösten 1996. Han har också innehaft posten som förbundskapten för Sierra Leones landslag.

Utöver detta har LO tränat i tur och ordning Säffle FF, Degerfors IF, IK Oddevold, Västra Frölunda IF, BK Häcken och FC Trollhättan. Säsongen 2018 är LO tillbaka som tränare för Ljungskile, denna gång i division 1.

Evensson i oktober

Måndagen den 22 oktober kommer förre förbundskaptenen i ishockey Conny Evensson som föreläsare till TIHS idrottscafé. Connys hockeykarriär startade i Hagfors där han var med att ta upp IK Viking i högsta serien. Därefter spelade han i Malmö FF och Färjestads BK.

Som tränare ledde han Sverige till VM-guld två år i följd 1991 och 92, och han har lotsat såväl Färjestad som Frölunda till SM-guld. Även det tredje klubblaget han tränat, schweiziska Kloten, förde Conny till guld i den inhemska ligan.

Conny Evensson. Här demonstrerande den blick hans spelare fick möta när de inte ansträngt sig tillräckligt. 22 oktober gästar Conny TIHS idrottscafé.

Gunnel ny ordförande

 


Gunnel Andersson, ny ordförande i TIHS.

Vid TIHS årsmöte hade 64 medlemmar mött upp. Här lyssnar de till kvällens föredragshållare, Tommy Svensson och Robert Stenberg.

Gunnel Andersson valdes till ny ordförande vid TIHS årsmöte den 19 mars. Gunnel är fortfarande aktiv ledare inom Trollhättans friidrott, och hon har även spelat handboll i KFUM.

För övrigt var det knappast några sensationer vid årsmötet. Valberedningen bestående av Hasse Rosendahl och Kurt Granlund hade gjort ett gediget arbete vilket innebar att alla poster besattes under mötet. För den nya styrelsen återstår nu att hitta en ny valberedning eftersom Hasse och Kurt i och med årsmötet tackade för sig. Även styrelseledamöterna Lennart Olsson och Benny Gustafsson hade tackat nej till omval.

TIHS styrelse har efter mötet följande utseende:

Ordförande: Gunnel Andersson.

Vice ordförande: Thomas Strandlind.

Kassör: Leif Mattsson.

Sekreterare: Allan Johansson.

Ledamöter: Berit Olsson, Rolf Birnbach och Börje Gustavsson.

Suppleanter: Eje Grönquist och Dan-Erik Bohm.

 

Från senaste styrelsemötet

Måndagen den 12 mars hade TIHS styrelsemöte där bland annat avstämning inför årsmötet stod på dagordningen. Och 2018:s årsmöte går alltså av stapeln måndagen den 19 mars klockan 18.00, om någon nu har missat det. Efter mötet kommer Tommy Svensson och Robert Stenberg från Trollhättans stad att berätta om framtida idrottssatsningar i Trollhättan. Notera gärna att såväl årsmöte som efterföljande information är öppna även för icke-medlemmar. Det enda förbehållet är att enbart TIHS-medlemmar har rösträtt.

Från styrelsens möte kan berättas att ett antal högintressanta idrottsprofiler listades upp för intresseförfrågan om föredrag i höst. Tanken är att balansera vårens lokala föredragshållare med några mer rikskända idrottsmän. Inte minst på grund av att TIHS nu funnits till i drygt tio år, och på den tiden betat av de flesta av våra lokala storheter. Och för all del även några mindre framgångsrika kämpar. Håll dig uppdaterad om datum och föreläsare på den här sidan. I fortsättningen ska vi vara bättre på att lägga ut information här.

Allan Johansson, sekreterare

KOMMANDE CAFÉMÖTEN 2018 

Cliosalen Måndag 24 september 2018: Jens och Jesper Olsson, badminton.

Cliosalen Måndag 22 oktober 2018: Conny Evensson, ishockeyspelare och tränare.

Cliosalen Måndag 26 november 2018: L-O Mattsson, fotbollstränare.

PLANERADE DATUM FÖR STYRELSEMÖTEN hösten 2018.

-20 augusti
-17 september
-15 oktober
-19 nov

Styrelsen TIHS