Konstsnö och skidskytte inledde 2023

Fredrik Liljesäter (närmast bioduken) och Thomas Stigsson berättade om bekymmer och glädjeämnen i samband med tillkomsten av konstsnöspåret vid Skidstugan. Margareta Hallander, som tyvärr inte kom med på bild, fyllde på med information om skidskytte i TSOK:s regi.

Ska man bedriva längdskidåkning i våra delar av Sverige så krävs det konstsnö! Det är en sanning som stått klart för människor i branschen ett bra tag. För TSOK-arna Fredrik Liljesäter och Thomas Stigsson har det inneburit en berg och dal-bana av hopp och förtvivlan under ett par decennier innan första delen av konstnöspåret stod klar för drygt ett år sedan.

Med god hjälp av Trollhättans stad och andra samarbetspartner har i alla fall de flesta initiala problem försvunnit och långt gångna planer på en förlängning av spåret finns nu. 

- Det kommer att innebära nya utmaningar, den damm som förser våra kanoner med vatten har till exempel redan idag för låg kapacitet. Men på något sätt ska vi nog hitta en lösning där också, säger Fredrik Liljesäter. 

Någon gång under 2024 är ett preliminärt mål för invigning av den förlängda konstsnörundan.

Efter dessa förhoppningsfulla framtidsutsikter berättade Margareta Hallander om TSOK:s skidskyttesektion. Och, jodå;  Det finns en skyttebana i anslutning till Konstsnöspåret. Skyttet  sker där med luftgevär, vilket med tanke på att många av deltagarna är barn förefaller vettigt.

- Det krävs naturligtvis många som hjälper till, berättar Margareta, inte minst när det gäller att få barnen att hämta andan innan de slänger iväg första skottet.

Slutligen: Konstsnöspåret är gratis för alla att utnyttja!