Ravelli gjorde ingen besviken.

 

 

Thomas Ravelli visade sig vara en optimal föreläsare vid besöket hos Trollhättans idrottshistoriska sällskap. Han berättade förstås om straffräddningen mot Rumänien 1994, men inte med särskilt många eller för den delen stora ord. Desto mer om en rad andra  händelser, möten och sammanhang. Hela tiden kryddat med anekdoter och roliga historier.

Thomas, och tvillingbrodern Andreas - även han landslagsspelare under många år - är födda 1959 i Vimmerby. Efter att ha meddelat publiken detta faktum - svängde Thomas runt en stor kappsäck som var ett kännetecken på Vimmerbys mest kända invånare. Publiken var inte helt med på noterna men efter en stunds trugande var det någon av de 133 åhörarna som kopplade:

Pippi Långstrump!

Och det är klart att Pippi, och hennes skapare Astrid Lindgren, är svåra att konkurrera med men som nummer tre av Vimmerbyingarna kommer antagligen Thomas Ravelli. Han spelade 143 fotbollslandskamper, tog VM-brons 1994, vann Aftonbladets Guldboll 1981 och blev svensk mästare två gånger med Östers IF, och vid fem tillfällen med IFK Göteborg.

Första favoritlaget var klassiska Åtvidabergs FF och det var där Thomas började sin fotbollsbana. Som utespelare! Dock utan att imponera. Tvillingbrodern Andreas var desto bättre, och även en annan broder platsade i ett av ungdomslagen. Men för Thomas fanns det inte plats. Pappa Ravelli krävde då att alla tre bröderna skulle platsa, eller också skulle alla tre sluta. 

Som avslutning återkom Thomas till kappsäcken som tyvärr inte innehöll några guldpengar. Däremot ett urval ur bröderna Andreas och Thomas klädkollektion. Valda delar ur kappsäcken delades ut till de i publiken som lyckades lösa en "På spåret"-gåta.

Ett alldeles lagom reklaminslag i ett bra program!