Badminton på ny nivå

Jesper Olsson och sonen Ludvig Petré Olsson berättade bland annat om Badminton i den högsta svenska serien.

Två starka badmintonkort gästade TIHS septembercafé den 24/9. Jesper Olsson, numera ledare men med flera SM-guld från aktiva karriären inledde. En av hans söner – Ludvig Petré Olsson, 17-årig mycket lovande junior – följde upp snyggt.

Trollhättans Badmintonförening utsågs 2017 till årets idrottsförening i Trollhättan, vilket enligt Jesper till stor del hängde samman med att föreningen för första gången tog sig upp i sportens finrum, det vill säga högsta serien. I Sverige heter den Badmintonligan och där finns TBF representerade även i år.

- Vi har tre hemmamatcher i grundserien, och sedan tillkommer mellanserie och eventuellt slutspel, berättar Jesper Olsson.

- Förra året var vi publikmässigt bäst av alla lag i ligan och jag hoppas att trenden håller i sig även i år.

Innovatumhallen, som är specialbyggd för just badminton har plats för 500 åskådare, nästa speldag är tisdagen den 23 oktober

- Det vore något om vi kunde fylla alla åskådarplatser. Då skulle vi antagligen slå publikrekord för badminton i Sverige, tror Jesper.

Ludvig Petré Olsson har trots sin låga ålder redan tagit ett SM-silver i U 17, han har också varit i Malaysia och specialtränat badminton vid två tillfällen. Ludvig tränar idag nio till elva pass i veckan och har siktet inställt på en karriär inom sporten.

- Jag ska försöka bygga på lite mer muskler utan att för den skull förlora min snabbhet. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger han.

Styrka och snabbhet verkar vara en framgångsrik kombination i badminton, som – som alla vet – är den snabbaste racketsport som finns. Den hårdaste smash som registrerats uppmättes till 426 kilometer i timmen.

Allan Johansson, sekreterare.