Nytt kontrakt är målsättningen

Tränaren Joakim Hedqvist och ordförande Per Skoglund berättade inför GBK:s återkomst till Elitserien.

Gripens BK är tillbaka i Elitserien och målsättningen är att hänga kvar där. Om detta berättade GBK:s ordförande Per Skoglund och tränaren Joakim Hedqvist vid TIHS idrottscafé i Clio-salen, Folkets Hus den 10 oktober.

Att skillnaden är stor mellan Elitserien och Allsvenskan är ingen nyhet, men trots det siktar de gulsvarta på att klara sig kvar utan kvalspel denna gång. Under förutsättning att den planen håller finns ytterligare steg inplanerade för föreningen:

"Vi har planerat försiktigt framåt de kommmande åren och det är ingen hemlighet att vi på sikt vill bli ett stabilt Elit-serielag", säger Joakim Hedqvist. 

"Men det där får vi återkomma till. Just nu gäller det att fokusera helt och hållet på årets säsong."

Ordförande Per Skoglund fyllde på med att berätta om Gripens organisation, bland annat om Skridsko-Kul som samlar väldigt många yngre varav några förhoppningsvis är framtida Elitspelare i Gripen.

Drygt 70 åhörare fanns på plats i Folkets Hus. Samtliga dessa finns på plats i Slättbergshallen när Elitserien drar igång med match mot regerande svenska mästarna Edsbyn lördagen den 29 oktober.