2016-02-04 Jonny Bråttom skrinnade in i trollhättehjärtan.

IMG_3006 RC 1a
Jonny Nilsson
Foto: Dennis Haglund

Det visade sig att Jonny var en berättartalang utöver det vanliga och han fängslade trollhättepubliken i nästan två timmar.

Redan det inledande radioreferatet från hans världsrekord på Bislet inför 25000 jublande åskådare skapade en känsla som genomsyrade hela framställningen. Från de tidiga åren när han fick klättra över stängsel på den låsta idrottplatsen för att i månens sken skrinna runt och drömma om framtida segrar.
När framgångarna sedermera blev ett faktum, världsmästare, olympisk guldmedaljör och Dagbladets bragdguld, hanterade han situationen med en inställning som för övrigt präglade det budskap som Jonny önskade att alla skulle omfatta: "Säg alltid som det är och fuska aldrig". Han gav otaliga exempel på hur svårt det kan vara att leva upp till sådana ideal och att det inneburit att han fått bita i det sura äpplet men i slutändan har det ändå varit så som ordspråket säger: "Ärlighet varar längst".

Den efterföljande frågestunden gav ytterligare belägg på Jonnys förmåga att levandegöra idrottshändelser där vi som nation placerades på guldplats tack vare den värmländske bondpojkens insatser.

Applåderna från de 108 åhörarna ville aldrig ta slut och som tack för en oförglömlig afton fick Jonny trollhätteförattaren Allan Johanssons böcker om det framväxande Trollhättan.

DSC_0371a

David Andersson, Nils van der Poel, Jonny Nilsson, Mattias Hadders
Foto: Thomas Strandlind

DSC_0374DSC_0379

Begeistrade åhörare
Foto: Thomas Strandlind