2011-04-12 Badminton

En tisdagskväll hade Idrottshistoriska Sällskapet letat sig till Tingvallahallen för att bli lotsade genom historia och utveckling av badminton i Trollhättan. I denna för Trollhätteidrotten klassiska arena regerar och dominerar numera badminton.

På ett medryckande sätt presenterades verksamheten inom Trollhättans Badmintonförening (TBF) av Hans Persson och Lasse Westerbäck.

De besökande idrottsveteranerna kunde inte annat än imponeras av de meriter som ordförande Hans Persson berättade om. 
Vad sägs om 20 SM-medaljer de tre senaste åren. 15 riksklassade spelare, 3 ungdomslandslagsspelare. Detta sammantaget gör TBF till en av landets absolut främsta klubbar på ungdomssidan. Bland föreningens 225 medlemmar är 175 ungdomsspelare och tack vare tillgången till Tingvallahallen kan alla få möjligheten till träningstimmar. Därtill har klubben ett 25-tal ideella ungdomstränare toppade med elittränare som Jens och Jesper Olsson, Lasse Westerbäck, Göran Karlsson och Göran Johansson.

Förutsättningar för fortsatta framgångar finns och närmast väntar EM-spel för Mikael Westerbäck, som tidigare deltagit i ungdoms-OS med framgång.

Sportchefen Lasse Westerbäck presenterade sedan fyra spelare i varierande ålder, som på ett utmärkt sätt visade hur modern badminton spelas.

Ungdomarna var Hedvig Ström, Ludvig Petré-Olsson, Mikael Westerbäck och Christoffer Johansson. De imponerade storligen och med sin snabbhet, rörlighet och hårdhet visade de att dagens badminton skiljer sig avsevärt från de nostalgiska drömmar som åskådarna hade om badminton i sommarhagen.

En annan imponerande sak var att ett 50-tal intresserade hade samlats i Tingvallahallen, trots konkurrens från SM-final i ishockey och Champions Leauge fotboll. Tala om idrottsintresse – parad med litet nostalgi!