2017-01-31 Bo Swanér och Arne Hertz. Rallyminnen.

 

 

Arne Hertz och Bo Swanér, Foto: Thomas Strandlind

 

95 åhörare hade samlats på tisdagskvällen i Folkets Hus, Cliosalen för att lyssna till Bo Swanér och Arne Hertz.

Så här skrev Mattias Modéen i TTELA om kvällens kåseri:

Trollhättan och Vänersborg är städer som fostrat flera framgångsrika förare, ledare och kartläsare genom åren. Två av dem, Bo Swanér och Arne Hertz, delade med sig av sina karriärer på tisdagskvällen. Bo och Arne tog med sig åhörarna på en resa över hela världen med gasen i botten från start. Invävt en och annan rolig anekdot från tiden ute på vägarna blir det en trivsam timme på Folkets Hus.

Bo Swanér och Arne Hertz slog båda igenom som förare i slutet 50-talet och början av 60-talet. Framgångarna kom omedelbart när de satte sig bakom ratten. Sedan tog karriärerna lite olika vägar.

-Jag vann första tävlingen redan 1958, när jag körde Dalslandsloppet, berättar Arne Hertz, vars framgångar som förare sedan fortsatte med obruten takt några år framåt.

- Men märkligt var det att när jag slog den tidens meriterade förare, så hade de glömt bort det till nästa tävling. De ville inte bli påminda om det, men det brydde jag mig naturligtvis inte om, säger Arne Hertz och ett muntert sorl breder ut sig i lokalen.

Arne Hertz karriär som förare varade under en begränsad tid. Han satte sig istället allt oftare intill förarstolen som kartläsare. Där nådde han framgångar på högsta nivå med bland andra Stig Blomqvist och Hannu Mikkola som förare.

Med Stig Blomqvist vann han RAC-rallyt 1971 och med Hannu Mikkola tog han hem fem segrar i RAC-rallyt under slutet av 70-talet och början av 80-talet.

Bo Swanér flyttade från positionen bakom ratten till att i stället bli en framgångsrik ledare.

-Jag kom in i sporten som aktiv, men karriären som förare blev kort. Jag fick jobb på SAABs tävlingsavdelning1964 och sedan dess har jag jobbat som ledare och domare i olika former, både nationellt och internationellt.

på SAAB fick han jobb som chef för det rallyteam som var verksamt fram till början av 80-talet.

Bland de historiska resultaten Bo Swanér är en del av märks en seger från 1977. Det året var första gången som någon vann en rallytävling med en turbo.

Efter åren som teamchef på SAAB har det blivit många förtroendeuppdrag, bland mycket annat engagemang på förbundsnivå i form av förbundskapten för juniorlandslaget och senare även ordförande i rallyutskottet på Svenska Bilsportförbundet.

Bo Swanér har också engagerat sig i internationell verksamhet i form av mångårig ledamot i internationella förbundets rallykommitté och han har även varit observatör på rally-VM.

Det ledde fram till att han år 2011 belönades med den högsta utmärkelsen som bilsportförbundet ger ut - den kungliga medaljen, som tilldelas en person som under lång tid verkat för att främja motorsporten. Engagemanget inom rally-VM har Bo Swanér fortfarande kvar.