2009-03-24 Håkan Mild

Tisdagen 24 mars 2009 hade Vänersborgs Idrottshistoriska Förening inbjudit Håkan Mild IFK Göteborg. Detta i ett samarrangemang med Trollhättans Idrottshistoriska Sällskap.

Före Håkan Mild hade sitt framträdande i Vänersalen belägen i Vänerparken, Vänersborg sjöng och spelade två ungdomar från Vänersborgs Musikskola.

Håkan Mild med 74 landskamper bakom sig, där han gjorde 8 mål började sin fotbollsbana i Trollhättans FK. Håkan fanns som 16 åring med i TFKs A-lag i division 2. 
IFK Göteborg värvade honom, när han var 17 år. Karriären innefattade U-landskamper och Håkan Mild fanns med i A-landslaget mellan åren 1991-2001. Håkan var med i VM-laget i USA som blev trea. Utöver spel i IFK Göteborg, där han fick flera guld, hade Håkan proffsspelat i FC Servette i Schweiz och i Spanien i Real Sociedad.

Håkan Mild är numera sportchef i IFK Göteborg och berättade om IFK:s organisation och den verksamhet som föreningen bedriver. 
Här finns skolverksamhet för ungdomslagen, där de unga spelarna får hjälp med skolarbetet exempelvis läxläsning, så att de inte kommer efter i skolan med anledning av den stora träningsdos som bedrives för dessa ungdomar. 
Inom IFK finns det på Kamratgården kockar, som varje dag ser till att frukost serveras till spelarna i A- och ungdomslagen. 
Vidare har IFK Göteborg läkare, sjukgymnaster och psykologer knutna till verksamheten.

Ett 60-tal åskådare fick ta del av Håkan Milds föredrag, samt fick ställa frågor, vilka främst handlade om Håkans aktiva tid på fotbollsplan i olika sammanhang, där många mindes hans insatser både i klubb- och landslagssammanhang.

Efter föredraget samlades delar av VIHF och TIHS styrelser för en fikastund på Vänersborgs Idrottsmuseum tillsammans med Håkan Mild och hans far Ingvar Mild.