Karl-Erik Olsson, medlem 400 i TIHS

Vid TIHS årsmöte den 12 mars 2013 presenterades den 400:e medlemmen i sällskapet. Det var Karl-Erik Olsson, som uppvaktades av ordförande Hasse Rosendahl med boken ”Nordkap” skriven av Trollhätteförfattaren och TIHS-medlemmen, Allan Johansson.

Karl-Erik, som i bandykretsar kallas för Kalle, bor numera i Vårgårda och det är en stor glädje för TIHS, att utflyttade idrottsmän från Trollhättan önskar vara medlemmar i vårt sällskap. Detta gäller ett stort antal före detta idrottsmän i vår trakt.

1969 fick Gripenledare reda på, att den duktige spjutkastaren från Rättvik, Karl-Erik Olsson, hade kommit till Trollhättans SK. Ryktet gick, att utöver friidrott var denne Olsson duktig bandyspelare och målskytt av rang i IFK Rättvik.

Kalle var definitivt en anledning till att Gripen snart lämnade division 3 spel för att 1970 gå upp i division 2 västra. Kalle blev den skyttekung, som Gripen hade saknat och han hade ett ruskigt skott. Om inte annat blev Lidköpings AIK varse om detta i en direkt avgörande match om vem av Gripen och LAIK som skulle få lämna division 2. Gripen vann med 5-2 och femmålskytten hette Karl-Erik Olsson. 
Efter att ha vunnit en oerhört spännande division 2 västra, där fem av de åtta lagen inför slutomgången hade chans på seriesegern lyckades också Gripen i det efterföljande kvalet inför säsongen 1973-74 kliva upp i den högsta bandyeliten, som på den tiden hette division 1. 

Tyvärr blev sejouren bara en säsong i den högsta serien. En av anledningarna kan ha varit att Kalle Olsson beroende på skador ”bara ” spelade tretton av de arton matcherna. Ändock gjorde han elva av Gripens 28 mål.

Nio säsonger spelade Karl-Erik Olsson för Gripen och åstadkom 217 mål. Då skall vi också veta att på den tiden var det betydligt färre antal matcher i seriesystemet än vad som är fallet numera.