Damfotboll och Futsal

Rolf Birnbach (t.v) och Martin Bertilsson (t.h) belönades med var sin blombukett efter presentation av Skoftebyns IF damfotboll och futsalverksamhet. I mitten, TIHS vice ordförande Thomas Strandlind.

Ett damlag på väg mot eliten, ett futsal-lag i högsta serien och ett herrlag i division II. Ändå siktar Skoftebyns IF vidare uppåt. Den 16 april berättade Martin Bertilsson och Rolf Birnbach om det och en hel del annat vid TIHS sista idrottscafé för vårsäsongen.

Skoftebyns damlag bildades på långfredagen 1968. Nästan på dagen 50 år senare stod lagets första tränare, nuvarande styrelsemedlemmen i TIHS Rolf Birnbach, på scen och berättade om händelsen. När han var klar kom nuvarande styrelseledamoten i Skorftebyns IF, Martin Bertilsson och berättade om klubben samt om hur de tre olika sektionerna samsas.

"Hittills har det gått bra, men det har sina sidor", berättar Martin, "inte minst med tanke på att vi dessutom har riktigt stor ungdomsverksamhet i föreningen."

Damlaget som i år gör sin första session i division I har som målsättning att etablera sig på denna nivå, på några års sikt ser emellertid Martin Bertilsson möjlighet till avancemang.

"Det är ett stort steg upp till allettan, det är vi medvetna om. Men ett försök ska vi definitivt göra."

Skoftebyns futsallag spelar redan i högsta serien, medan herrlaget ligger i division II. Inför årets säsong debatterades Trollhättans stads elitstöd som i år fördelats mellan FCT, Gripen och Skoftebyns damer, där damerna fått 100.000 kronor mot det mångdubbla för herrlagen.

"Generellt är det så det ser ut i idrottssverige", menar Martin. "Damidrotten får mycket mindre pengar än herrarna. Det tycker jag är upprörande. Däremot har jag inga kommentarer om Trollhättans elitstöd, mer än att det för närvarande inte finns några elitlag i staden."

Allan Johanson (sekr.)