2014-01-27 Från TFK till Förbundskapten i handboll.

Ingemar E 140127
Ingemar Eriksson
Foto: Stinsen Andersson

Ringlande köer och lapp på luckan var det hos Idrottshistoriska på måndagskvällen, då vi gästades av Ingemar Eriksson, som berättade om sin klassresa i den svenska handbollsaristokratin.

Allt har en början och för Ingemars del var det i TFK och TBTK, som både det aktiva utövandet och senare ledaruppgifter utvecklades. Vikten av en tidig skolning med stor vikt vid lagkänsla, allas delaktighet och ansvar blev viktiga ledstjärnor.

Kometkarriär som tränare i Kroppskultur och i Frölunda ledde till erbjudandet att ta över som förbundskapten för landslaget. Mycket arbete med att utveckla ungdomshandbollen ledde till en generation, som tog klivet upp i senioreliten och där fick Ingemar förverkliga sina teorier.

Ingemar förmedlade en initierad och medryckande historia, som fängslade alla 109 åhörarna. De fick bl a en inblick i hur det är att fatta tuffa beslut då etablerade stjärnor konfronteras med verkligheten. Inblickar gavs också i hur ungdomligt övermod ibland skymde den verklighet, som förbundsherrar och styrelse drev i kulisserna.

Allt som allt, så var det en fascinerande resa, som Ingemar bjöd på, fylld av anekdoter, kryddad med i viss mån tidigare okända fakta samt därtill ett härligt engagemang.